Boekbespreking groot succes

Samenwerking boekenhuis en Huygensmuseum

In samenwerking met Goede Doelen Boekenhuis Marianne en het Huygensmuseum in Voorburg hield ik op 3 november een boekbespreking over mijn net uitgekomen boek Vogelgids voor beginners.

Heel veel dank aan Marianne Knijnenburg van het boekenhuis in Voorburg die mij heeft uitgenodigd om een boekbespreking te houden en het voor elkaar gekregen heeft dat ik in het mooie Huygensmuseum een lezing mocht houden. Dankzij de vrijwilligers van het goede doelen boekenhuis stonden de stoelen klaar en kon iedereen koffie of thee krijgen. Ook erg fijn dat de voorzitter de heer W. Choy van het Huygensmuseum zo goed meedacht toen het aantal aanmeldingen boven verwachting hoog was en hielp om alles in goede banen te leiden. Marianne, de heer Choy en de grote groep vrijwilligers van het goede doelen boekenhuis hebben deze avond tot een succes gemaakt.

Op de foto van links naar rechts: Marianne Knijnenburg vn het goede doelen boekenhuis, Inge Duijsens, de heer W. Choy van het Huygensmuseum.

Samenwerking boekbespreking

Etalage van Boekenhuis Marianne

In Goede Doelen Boekenhuis Marianne heeft Inge met Marianne Knijnenburg en vrijwilligers van het Boekenhuis de etalage prachtig ingericht met werk van Inge en vogelboeken uit de winkel. Naast de Vogelgids ligt ook een exemplaar, opengeslagen bij de dubbele pagina met Inge’s unieke foto van twee grote bonte spechten op één boom. Een mooi toeval, want de specht staat ook afgebeeld op de boekenlegger van Boekenhuis Marianne (genoemd naar Prinses Marianne van Oranje Nassau). Daarnaast ook Inge’s nieuwe Vogelagenda 2023 en grote foto’s van onder andere een ijsvogel met een visje, een gele kwikstaart en een blauwe reiger met een grote vis.

Boekenhuis Marianne is gevestigd in de Franse Kerkstraat in Voorburg, op nummer 5A, en is vier dagen per week geopend, van woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur.

etalage Boekenhuis Marianne

De boekbespreking van de vogelgids voor beginners

Ik was overweldigd door de grote belangstelling voor mijn boekbespreking. Meer dan 80 belangstellenden genoten van de prachtige foto’s en mijn verhalen erbij.

We werden verwelkomd door de voorzitter van het Huygensmuseum de heer W. Choy, die een oud verhaal voorlas over de vogels in de tuin van het Huygensmuseum.

Daarna introduceerde mijn vogelvriend en goede fotograaf Chris van Rijswijk mij met een grappig verhaal.

Vervolgens liet ik op een groot tv scherm mijn mooie foto's zien en vertelde ik daar een persoonlijk verhaal bij. Ik had vier verhalen voorbereid, maar het publiek wilde graag meer horen. Uiteindelijk heb ik acht vogels besproken en iedereen zat zeer geïnteresseerd te luisteren.

Welke bonte specht?
De vraag was welke bonte specht er op de boekenlegger van Goede Doelen Boekenhuis Marianne staat. Inge: “Er zijn drie soorten bonte spechten die op elkaar lijken: de grote bonte, de middelste bonte en de kleine bonte specht. De grote bonte specht is met 23 tot 26 cm de grootste, heeft een rode stuit en een zwarte pet en het mannetje heeft een rode vlek op zijn achterhoofd. De kleine bonte specht heeft de grootte van een mus en geen rode stuit. De middelste bonte specht heeft een kortere snavel, geen zwarte rand om zijn petje en zijn snorstreep loopt niet door tot zijn snavel. Op de tekening op de boekenlegger zien we geen zwarte rand om zijn petje, dus is het niet de grote bonte specht, maar moet het een middelste bonte specht zijn!”

Helaas was mijn goede vriend en vogelkenner Alois van Mingeroet in een file blijven steken, zodat hij niet bij de bijeenkomst kon zijn. Hij heeft de hele vogelgids nagelopen op onjuistheden en ook het voorwoord van de vogelgids geschreven. Ik wilde hem het eerste exemplaar van het boek overhandigen op deze avond, maar dat kon jammer genoeg niet. We hebben dat later goedgemaakt met een gezellig etentje en bezoek van de spreeuwenzwermen.

Na afloop waren en bloemen voor de heer W. Choy en een boek voor Marianne en voor alle gasten nog een drankje.

Ik was blij met de hoge opkomst: We kregen ontzettend leuke reacties. En alle boeken die ik bij me had om ter plaatste te signeren zijn uitverkocht!

Dank aan iedereen die erbij was en die mij een heel mooie avond hebben gegeven.

Vogelgids bestellen?

Kon je niet bij de boekbespreking zijn, maar wil je wel de vogelgids bestellen? Dat kan!

Het is ook een ideaal cadeau voor Sint of kerst, met prachtige foto's en leuke verhalen die je stimuleren om er op uit te gaan. Je kunt ook aangeven als je een gesigneerd exemplaar wilt. Het boek kost €22,95 en is 160 pagina's dik. Je kunt het boek bestellen via onderstaande knop.

media belangstelling

Marianne had gezorgd voor het persbericht van de boekpresentatie en een artikel werd geplaatst in In de (enige) papieren weekkrant van Leidschendam-Voorburg-Stompwijk: 26 oktober 2022.

Jambooty krantje wk43 2022 pag 2. 39500 kranten huis aan huis bezorgd.
Jambooty krantje wk43 2022 pag 2. 39500 kranten huis aan huis bezorgd.

Ook in de digitale krant vlietnieuws werd de aankondiging van de boekbespreking opgenomen:

Boekpresentatie in museum - Vlietnieuws

 

En de digitale krant Voorburg Insite, 1 nov., 2022:

Lezing en tips om vogelsoorten te herkennen | www.voorburginsite.nl

Nadat de boekbespreking had plaatsgevonden kwamen er nog twee publicaties.

 

Digitale krant Midvliet, 11 nov. 2022:

https://www.midvliet.nl/actueel/nieuws-uit-voorburg/22256-boekbespreking-vogelgids-voor-beginners

 

En een terugblik op de boekpresentatie op de website Boekenhuismarianne.nl:

Boekenwebshop Marianne

 

2 reacties

 1. Arthur Staal op 27 november 2022 om 12:18

  Ik ben diep onder de indruk van de foto’s van Inge. Ook haar liefde voor vogels en fotografie werken voor mij inspirerend. Ik behoor tot de gelukkigen die bij haar een fotocursus heb kunnen volgen. Bijna dagelijks ga ik nu op pad, niet alleen naar vogels kijken, maar ze ook vastleggen op de foto. Het prachtige boek heb ik aangeschaft, maar ligt nu nog ingepakt in de kast, ik krijg het van mijn kinderen met kerst. Ik kan niet wachten.

  • Inge Duijsens op 27 november 2022 om 17:11

   Beste Arthur,
   Dank je wel voor je mooie compliment. Ik vond het ook leuk om met je te gaan fotograferen. Je bent erg leergierig en gedreven om mooie foto’s te maken met veel liefde voor de vogels.
   Groetjes Inge

Laat een reactie achter