Er op uit – Buytenpark en Starrevaart

Vandaag hadden we in de wijk voor een groot deel van de dag geen electriciteit omdat Stedin voor onderhoud bezig was. Werken werd dan lastig en ik heb daarom spontaan besloten om er met de camera lekker op uit te trekken.

Buytenpark Zoetermeer

Eerst naar het Buytenpark in Zoetermeer. Kijken of ik nog bes-etende vogels kon vastleggen. Maar dat viel tegen, heel weinig vogels gezien daar. Met mijn karretje het hele park rondgewandeld. Vlak langs het pad kwam ik een kudde slapende wilde paarden tegen. Een poosje er vandaan gewacht en rustig mijn camera spullen uitgezocht. De paarden werden langzaam wakker en besloten toch maar even op te staan. Er werden wel wat rare bekken naar me getrokken:

Paard
Paard 2

Ik was blijkbaar slaapverwekkend, want een ander paard begon ook al uitgebreid te geeuwen. Wat betreft vogels was hier weinig te beleven, daarom besloot ik door te rijden naar de Vogelplas Starrevaart.

Vogelplas Starrevaart

In de vogelhut kwam ik meteen een bekende tegen en het was gezellig om weer even bij te kletsen. Even later kwam er nog een bekende tegen.

Een Blauwe Reiger landde op een van de voorste paaltjes en ging zich uitgebreid staan poetsen. Wat een schatje was dat. Moet je zijn ogen zien hoe prachtig.

Blauwe Reiger

Wat een werk al dat poetsen. Ieder veertje werd apart gladgestreken. Heel behoedzaam ging hij zich nog onder zijn oog krabbelen.

Blauwe Reiger

De Kieviten zaten zoals gewoonlijk bij het eilandje voor de hut en op de paaltjes. Zo nu en dan landt er dan een niet te ver weg.

Kievit
Kievit

Tenslotte waren er nog andere leuke soorten zoals Brilduikers, die al aan het baltsen waren, ruziënde  Pijlstaarten en ook een Zwart Ruiter. Die bleven echter allemaal vrij ver weg.

De Zwarte Ruiter vloog even op
De Zwarte Ruiter vloog even op

4 reacties

 1. elvira garnier op 8 december 2015 om 05:22

  Gefeliciteerd!
  Wat een prachtige site heb je gecreëerd! echt iets om trots op te zijn.
  Ik weet zeker dat deze site me naast veel genoegen ook heel veel leermomenten gaat verschaffen; waarvoor dank.
  Ik ben Fan!
  Liefs,Elvira

  • Inge Duijsens op 8 december 2015 om 10:47

   Dank je Elvira! Ik hoop dat je nog veel plezier op mijn website hebt.
   Groetjes Inge

 2. Renée de Kleijn op 6 december 2015 om 19:16

  Lieve Inge,

  Net pas even tijd om op je website te kijken en het ziet er werkelijk prachtig uit.
  Ik heb er geen, maar wanneer je mijn foto’s wil zien kan je naar Birdpix, daar staan we onder Renée en George, op Nederpix alleen op mijn naam en verder op Facebook bij Vogelvrienden, Natuur en verwondering, & Macro.
  Ook plaats ik in de Vlinder en Libellentijd ook op Facebook bij Vlinders en Libellen & Juffers.

  Lieve groetjes van Renée

  • Inge Duijsens op 8 december 2015 om 10:49

   Hi Renée,
   Dank voor je compliment. Leuk dat ik je weer tegenkwam. Ik ken je al lang van Birdpix, van de fantastische futenfoto’s.
   Tot snel weer. Groetjes Inge

Laat een reactie achter