In 2014 verhuisde ik naar Zoetermeer waar ik in mijn tuin een vogel (fotografeer) hut liet maken.

Vanuit deze hut kan ik op ooghoogte foto's maken van mijn tuinvogels. Ik vind het heerlijk om vanuit mijn hut te fotograferen en zit er graag aan het eind van de middag of begin van de avond in. Ik kom dan lekker tot rust. De tuin is zo aangelegd dat hij extra aantrekkelijk is voor vogels. Het is echt een Natuurreservaat. Er is een takkenril, composthoop, veel bes-houdende planten, kruidenrand, grote vijver, een bos en weinig bestrating.

Vogelhut in mijn tuin

Vanuit de woonkamer en keuken houd ik in de gaten wat er allemaal in mijn tuin afspeelt. Ik heb al veel soorten in mijn tuin kunnen waarnemen. De teller staat op 39 soorten.  Naast vogels hebben we ook verschillende nesten met Konijnen gehad. Ook lopen er regelmatig Hazen in de tuin. Ik heb ook nog een jong egeltje gevonden, maar die was helaas overleden.

Hier vind je een aantal soorten die ik in mijn tuin heb gefotografeerd.