AFGEKEURDE FOTO’s gaan viraal

Ken je dat? Foto's die jezelf niet goed genoeg vind, worden opeens je populairste foto's.

Half november overkwam me dat met twee van mijn foto's: van een badderende Sperwer en van een omkijkende Velduil. Het begon met deze foto:

Sperwer kijkt me aan met druppel
Sperwer

Bij deze foto zijn alleen zijn ogen scherp en begint de onscherpte al bij zijn snavel en achter zijn ogen. Ik kreeg veel positieve reacties op deze foto en de meeste vonden juist de geringe scherptediepte de foto bijzonder maakte. Dit effect was algemeen. Op alle sites deed deze foto het veel beter dan mijn andere foto's. Wil je deze foto aan je muur? Shop hier.

Velduil

Vanwege de aanhoudende regen nog wat door meer oude foto's heengelopen en daar kwam ik deze foto van de in de camera kijkende Velduil tegen:

Velduil kijkt om
Velduil

Bij deze foto vond ik de vleugels niet scherp genoeg. Deze foto kreeg nog veel meer reacties dan de andere. Dat had ik niet verwacht. Vroege Vogels schrijft in haar nieuwsbrief : "De populairste foto ooit op onze Facebookpagina!"

Deze foto aan je muur? Shop hier!

Mijn Velduil in de Vroege Vogels nieuwsbrief.
Mijn Velduil in de Vroege Vogels nieuwsbrief.

Dat is wel kicken. De Foto komt als eerste ook op de Facebook pagina van Frans de Waal en ik wordt gevraagd de foto te plaatsen in andere groepen. Steeds wordt er veel op gereageerd. De foto haalt ook meer dan 10.000 likes op de mooiste foto van Nederland! In een week tijd kent iedereen opeens je foto! Daar ben ik wel heel trots op.

Ik had nooit verwacht dat me zoiets zou overkomen. Erg leuk. En nu weer terug naar het normale leven.....

Meer roofvogels en uilen?

Uilen en roofvogels spreken mij erg aan. Wanneer ik een uil zie ben ik altijd onder de indruk. Ze zijn zo mooi om te zien en hebben iets mysterieus, door hun verborgen leven. Meer foto's van uilen vind je bij uilen op mijn website.

Roofvogels zoals de Havik, Buizerd en Sperwer vind ik erg indrukwekkend. Meer foto's van Roofvogels vind je bij Roofvogels op mijn site.

 

6 reacties

 1. alois op 23 januari 2017 om 16:25

  Zijn gewoon twee super foto’s. Mijn voorkeur gaat toch naar de velduil.

  • Inge Duijsens op 23 januari 2017 om 16:33

   Dank je Alois voor je leuke reactie.
   Groetjes,
   Inge

 2. Mirjam Pouw op 1 maart 2016 om 17:33

  En uiteindelijk heb je met je “afgekeurde” foto nog een 6e prijs behaald ook. Bij beide foto’s zit het hem in die doordringende ogen volgens mij!
  Gr. Mirjam

  • Inge Duijsens op 1 maart 2016 om 18:04

   Klopt Mirjam,
   En ook nog een eerste prijs voor de mooiste foto van Nederland 2015.
   Groetjes,
   Inge

 3. Omar op 15 februari 2016 om 19:26

  Perfect timing, perfect shot!

Laat een reactie achter