Patrijzen

Vandaag (28-11-2016) kwam ik twee groepjes Patrijzen tegen in de Elsgeesterpolder in Voorhout. De vogels hielden onderling contact door zacht geroep.

Het zijn vrij schuwe vogels en zodra ze je zien duiken ze in het hoge gras. Ze hebben goede schutkleur en gaan mooi op in de omgeving. Tenminste een vogel houd je wel steeds in de gaten en doet dan zijn kopje boven het gras om te kijken waar je bent.

Patrijzen op het Fietspad

Iets later besloten ze om het fietspad over te steken. Maar er kwam een fietser aan. In plaats van weg te vliegen, besloten ze zich tegen de grond te drukken en stil te houden. Gelukkig ging het goed met de fietser en werden ze niet gezien.

Patrijs loopt op me af

De andere groep begon contact te zoeken met deze vogels op het fietspad. Die tweede groep zat achter mij. Ze besloten om het fietspad weer over te steken en kwamen toen recht op me aflopen.

Heel mooie belevenis om deze schuwe vogels zo goed te kunnen zien.

Patrijs loopt naar me toe

Tenslotte

Ik ga niet vaak een stuk lopen met mijn camera, maar fotografeer vaak vanuit een hut of vanuit de auto. Dan hoef ik niet zo te sjouwen met mijn zware apparatuur en vanuit een schuiltent kun je de vogels gemakkelijker benaderen zonder dat ze verstoord worden.

Ik ben weer blij verrast wat ik op z'n middag tegenkom en dat het toch goed is uitgepakt met het fotografen van deze leuke soort.

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat. Meer lezen van een andere blog waarbij ik te voet ging fotograferen? Lees over het Buytenpark en de Starrevaart.

10 reacties

 1. Louis op 5 januari 2017 om 08:37

  Prachtige heldere foto’s, altijd leuk als het licht mee werkt!

  gr Louis

  • Inge Duijsens op 5 januari 2017 om 09:52

   Hoi Louis,
   Ja, met deze foto’s was ik erg blij. Dank je voor je leuke reactie.
   Groetjes,
   Inge

 2. Ruud van Dijk. op 14 december 2016 om 18:24

  Ik kom je vaak tegen in Vogeldagboek en vroege vogels, dat kan ook niet anders met deze schitterende plaatjes, bedankt dat je mij zoveel plezier gunt met die mooie vogels!

 3. Margreet Rolink op 29 november 2016 om 20:03

  Wat een gezellig stukje over ‘een dag uit het leven van familie Patrijs’. Een leuk begin voor een kinder(baby/peuter)-boek?

  • Inge Duijsens op 29 november 2016 om 22:06

   Hallo Margreet,
   Zo heb ik het nog niet bekeken. Leuke invalshoek.
   Dank voor je leuke reactie.
   Groet,
   Inge

 4. Patrick Vandepitte op 29 november 2016 om 15:00

  Mooie beelden! Patrijzen zijn inderdaad aan de schuwe kant en niet zo makkelijk te benaderen. Dan is het dubbel leuk als je ze op deze manier in beeld kan brengen. Knap

  • Inge Duijsens op 29 november 2016 om 22:05

   Hoi Patrick,
   Dank je voor je reactie.
   Groetjes Inge

 5. Jan Bosch op 29 november 2016 om 10:58

  Super mooie foto’s , prachtig en scherp , top

  • Inge Duijsens op 29 november 2016 om 14:00

   Dank je wel Jan voor je compliment.
   Groetjes,
   Inge

Laat een reactie achter